Умен Рентген

Публикувано на 25 09 2023

Умен Рентген – ИИ и потенциалът му в медицината

По темата в подкаста на NOVAPLAY „д-р Здраве с Мария“ говори д-р Димитър Митев, Управител на Болница Здравето.

Човекът и изкуственият интелект – в битка за надмощие или като разумни същества да приемем спокойно, че модерните технологии могат да бъдат наш добър съюзник, особено в областта на медицината?

умен рентген изкуствен инелект

Припомняме ви, че Болница Здравето е първата болница на Балканите, която въвежда технология с изкуствен интелект за умна рентгенография. Основната й цел е подобряването на работния процес на рентгенолозите, чрез автоматично разделяне на нормални от анормални отчети и отделянето на предполагаемите случаи на напр. рак на белите дробове като приоритетни за специалиста.

qXR на Qure.AI използва новаторски подход към диагностиката на широк спектър заболявания – възпалителни процеси, травми, тумори и др., а използването на изкуствен интелект осигурява повишена точност и скорост на диагностика съкращавайки времето за получаване на резултати. Така нашите специалисти могат да анализират по-бързо, по-точно и по-качествено всяка снимка и всяка промяна в заболяването на своите пациенти.

Продуктите на Qure.AI са компютърни алгоритми, които използват изкуствен интелект и дълбоки невронни мрежи за анализ на медицински изображения и така помагат за по-ефективно определяне на заболяването, минимизират опцията от човешка грешка и подобряват връзката между лекарите, отговарящи за диагностиката и тези – отговарящи за провеждането на лечението.

Ако все още не знаете що е то „Умен Рентген“ – гледайте целия разговор с д-р Митев тук: 👇

Не отлагайте. Запишете своя час за Умен Рентген с изкуствен интелект ТУК.

Абонирай се за нашия бюлетин