Болница Здравето е първата болница на Балканите, която въвежда технология с изкуствен интелект за умна рентгенография

Публикувано на 10 05 2023

Болница Здравето е първата болница на Балканите, която въвежда технология с изкуствен интелект за умна рентгенография

Чувствителността и точността на qXR на Qure.AI за откриване на пропуск или неправилно разчетена находка в рентгеновата снимка достигат 96%, а алгоритъмът е обучен върху над 4.2 млн. изображения

Болница Здравето е първата болница на Балканите, която въвежда иновативната технология за умна рентгенография с изкуствен интелект – qXR на Qure.AI. Основната й цел е подобряването на работния процес на рентгенолозите, чрез автоматично разделяне на нормални от анормални отчети и отделянето на предполагаемите случаи на напр. рак на белите дробове като приоритетни за специалиста.

qXR на Qure.AI използва новаторски подход към диагностиката на широк спектър заболявания – възпалителни процеси, травми, тумори и др., а използването на изкуствен интелект осигурява повишена точност и скорост на диагностика съкращавайки времето за получаване на резултати. Така нашите специалисти могат да анализират по-бързо, по-точно и по-качествено всяка снимка и всяка промяна в заболяването на своите пациенти.

технология
болница здравето
умен рентген

Продуктите на Qure.AI са компютърни алгоритми, които използват изкуствен интелект и дълбоки невронни мрежи за анализ на медицински изображения и така помагат за по-ефективно определяне на заболяването, минимизират опцията от човешка грешка и подобряват връзката между лекарите, отговарящи за диагностиката и тези – отговарящи за провеждането на лечението.

qXR на Qure.AI се използва и за втоматично разпознаване на определени заболявания на белите дробове – туберкулоза, пневмония или карцином. Това става чрез използването на невронни мрежи, които идентифицират аномалии в белите дробове като напр. увеличена плътност, маркират ги в изображението и така те стават по-лесни за идентифициране от лекарите. Чувствителността и точността на изкуствения интелект към откриването на всеки пропуск или неправилно разчетена находка в рентгеновата снимка достигат 96%.

технология
болница здравето
уменрентген

„Въвеждането на тези ефективни и точни инструменти в отделението ни по “Образна диагностика” е важна крачка към оптимизирането на работата, намаляването на риска от грешки и подобряването на здравната грижа, която предлагаме на нашите пациенти“ – споделя д-р Димитър Митев, Управител на Болница Здравето. И допълва, че в съвременния свят модерните технологии и дългогодишния професионален опит трябва да вървят ръка за ръка и да се развиват заедно.

„Щастливи сме да обявим нашето партньорство с Болница „Здравето“, което ще допринесе за подобряване качеството на медицинската помощ, особено в областта на рентгенологията, чрез използването на технологии с изкуствен интелект. Нашата цел е да улесним пациентите, да оптимизираме работния процес за специалистите, както и да помогнем за ранното диагностициране на рак на белите дробове.
Вярваме, че с това партньорство ще постигнем значителен напредък в областта на AI-технологиите за рентгенология и ще помогнем за подобряване на здравната технология като цяло“ – каза Дарън Стивънс, старши вицепрезидент и търговски директор за Обединеното кралство и Европа в Qure.ai.

Qure.AI е международна компания, доставчик на решения с изкуствен интелект и е официално сертифицирана от ЕС. Работи в над 70 държави в целия свят и си партнира с над 1400 болници и медицински центрове. Повече за Qure.AI можете да научите тук: https://qure.ai.

Ако се нуждаете от преглед или консултация можете да видите нашите специалисти тук или да запишете час тук.

Абонирай се за нашия бюлетин