СТАРТИРА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПЪРВИЯ ЕДИНЕН ДЕТСКИ МЕДИЦИНСКИ КОМПЛЕКС В СОФИЯ

Публикувано на 25 10 2021

IMG 8811 1На 22 септември 2021 г., собствениците на Болница „Здравето“ и МЦ „Детско здраве“ получиха сертификат за инвеститор (клас В) от Столична община за изграждането на детски медицински комплекс в кв. Овча купел.

„Проектът предвижда инвестиция от 1,9 млн. лева и включва три компонента“, разказа проф. Албена Митева, административен директор на МЦ „Детско здраве“. Първият е изграждането на нова сграда за детска болница, в която ще има 16 болнични стаи, лекарски кабинети, манипулационни за еднодневна хирургия и лаборатория, дневен стационар, чакални и зала за курсове за родители. Медицинският център ще осигурява безплатно медицинско, психологично и логопедично обгрижване на деца в неравностойно положение, както и обучение на приемни родители.Третият компонент е изграждането на парк, който ще бъде дарен на общината, за да се ползва от всички граждани. „Планираме дейността да стартира в края на 2024 г.“, допълни проф. Митева.

Медицински център “Детско здраве” е един от най-големите и стари детски медицински центрове за доболнична дейност в София. Разполагаме с два филиала и с възможност за осъществяване на медицински консултации и лечение от всички специалности на детското здравеопазване на едно място. При нас работят 57 лекари в грижа за пациенти с остри и хронични заболявания.

Абонирай се за нашия бюлетин