ПРОБЛЕМИ СЪС ЗРЕНИЕТО ПРИ НАЙ-МАЛКИТЕ

Публикувано на 01 12 2021

ПРОБЛЕМИ СЪС ЗРЕНИЕТО ПРИ НАЙ-МАЛКИТЕ

Разговаряме с д-р Антон Василев, Офталмолог в МЦ „Детско здраве“, филиал Ами Буе.

Появата на главоболие при децата може да е следствие на проблеми със зрението, които могат да доведат до лоши резултати в училище, споделя с нас д-р Антон Василев, офталмолог към МЦ „Детско здраве“.
В много от случаите родителите не знаят как да реагират и какви мерки да предприемат, за да предотвратят проблема. За това д-р Василев съветва – “Ако забележите, че детето ви се оплаква от перманентно главоболие, незабавно го заведете на лекар. Само медицинската намеса ще установи дали главоболието е провокирано от мигрена или има нужда от по-задълбочени изследвания”.

Признаци, на които трябва да обърнете внимание:

  • детето присвива очите си
  • накланя главата си или закрива едното си око
  • държи твърде близо преносими електронни устройства
  • често трие очички

Това може да означава, че изпитва умора или напрежение, но може да е признак и за много други проблеми, включително алергичен конюнктивит.

Д-р Василев, извършва консултативни прегледи, диагностика и лечение на очни болести – „сухо“ око, глаукома, „мързеливо“ око (амблиопия), кривогледство (страбизъм), перде (катаракта), макулна дегенерация и други очни заболявания на преден и заден очен сегмент при деца и възрастни.
Ако се нуждаете от преглед или консултация д-р Антон Василев има приемни часове в МЦ „Детско здраве“ филиал ул. „Ами Буе“ №27
➡️ПОНЕДЕЛНИК 14:30 – 18:00 часа
➡️СРЯДА 14:30 – 18:00 часа
➡️СЪБОТА 09:00 – 12:00 часа
Само след предварително записване на час.

Абонирай се за нашия бюлетин