Как да се грижим за здравето си след 40?

Публикувано на 29 08 2022

Как да се грижим за здравето си след 40?

Превантивна медицина за здраве, сила, енергия и добро настроение

Чудили ли сте се защо след като навършим 40 години много от нас започват да чувстват слабост и повишена умора? Защо сънят става повърхностен, заспиваме трудно и често се будим по няколко пъти през нощта? Защо не сме толкова бодри сутрин, защо сме тревожни и се радваме все по-рядко? 

Нямаме ясно изразен здравен проблем. Не сме болни, нямаме хронично заболяване, резултатите ни от лабораторни изследвания са добри – но защо тогава не се чувстваме така свежи и енергични както преди?

Едва ли тези въпроси имат точен отговор, но все пак в тази статия ще се опитаме да обърнем внимание на някои особености на нашето тяло (важни за нашето здраве), за които обикновено не се говори толкова много. 

здраве превантивна медицина инфузии

Промените в нашето тяло започват много бавно и постепенно. В началото има леки, почти невидими изменения, на които не обръщаме внимание. Нека ги сравним със снежна топка – появяват оплаквания, които не приемаме за признак на заболяване, а само като признак на неразположение. Ако на този етап не напавим нищо, то тогава снежната топка, постепенно нараства и може да се превърне в лавина, която да разруши всичко по пътя си. 

Тогава вече говорим за заболяване т.е. ще се появят промени в структурата на органите, вашият лекар ще ви каже, че имате хронично заболяване. Хроничното заболяване трябва да се лекува редовно, то не изчезва – единствено можете да подобрите хода му. 

Какво да правим?

Не очаквайте тези симптоми да изчезнат от само себе си – за тях работи превантивната медицина, чиято задача е да подобри значително нашето общо здравословно състояние. Тя използва редица естествени вещества, които при интравенозно приложение имат по-бърз ефект. Тези вещества допринасят за производството на енергия от клетката. Това е много важно, защото за всяко наше движение, всяка мисъл, която се е промъкнала през главата ни, за всеки удар на сърцето, ние плащаме със самата енергия, която клетката произвежда.

здраве превантивна медицина инфузии

Използват се и средства, които принуждават тялото да изразходва своя запас от мазнини като енергийно гориво, а мазнините осигуряват много енергия, когато се изгарят.

Могат да се въведат и лекарства, които са енергийни субстрати за мозъчните клетки, както и такива, които оптимизират движението на нервните импулси по нервните влакна и по този начин ускоряват умствените реакции, подобряват концентрацията на вниманието.

Най-важното е да се грижите за себе си. Тогава и тялото ви ще ви отвърне със същото. 

Запознайте се с нашите специални пакетни програми „Превантивна медицина“ тук.

Научете повече за инфузионната терапия тук.

Абонирай се за нашия бюлетин