Защо се нуждаем от индивидуалени подход, когато се лекуваме?

Публикувано на 02 09 2022

Защо се нуждаем от индивидуалени подход, когато се лекуваме?

По темата говори д-р Марина Саламатина

В продължение на хилядолетия медицината трупа опит. С течение на времето той стана толкова много, че е почти невъзможно да се обедини в главата на един лекар. Това дава началото на разделението на тесни специалисти. От една страна – това е добре, тъй като специалистът познава в детайли своята област, но от друга страна – не е толкова добре.

Защо? Нека помислим…

подход инфузии

В нашето тяло връзките между органите са безброй. Но ние някак изкуствено го „нарязахме“ на парчета и вече не се обръща внимание на тези връзки. Всеки специалист лекува своя орган и не винаги мисли за другите.

Дейността на органите е под контрола на нервната и хормоналната система, различни медиатори и биологично активни вещества. Да се определи кой орган работи по-добре и кой по-зле, кой се нуждае от помощ първо и кой може да изчака, какво е необходимо за възстановяване на регулацията между тях, как да се подобри производството на енергия – това не са прости въпроси. И тогава се появява нуждата от ИНДИВИДУАЛЕН ПОДХОД.

Здравословните проблеми не винаги са на повърхността – напр. в сърдечните съдове могат да се образуват холестеролови плаки, кръвното налягане може да се повиши и може да няма главоболие или сърдечна болка. Коварството на сърдечно-съдовата система се състои в това, че първият пристъп може да бъде единствен и фатален. Има една поговорка: „Болката е куче пазач на здравето“. Така че за много хора кучетата могат да спят спокойно и да не сигнализират за проблеми. Необходим е КОМПЛЕКСЕН ПОДХОД за разкриване на скритите проблеми и възстановяването на изгубените връзки.

подход инфузии

Човекът е част от природата и всички процеси в тялото му са регулирани от природни вещества – витамини, микроелементи, коензими, ензими. И ние често имаме значителна липса на едни и излишък на други, а най-важното е да постигнем един естествен баланс. Затова е необходим ПРЕВАНТИВЕН ПОДХОД.

Творческото комбиниране на трите подхода – ИНДИВИДУАЛЕН, КОМПЛЕКСЕН и ПРЕВАНТИВЕН е амбициозна цел, насочена към превенцията на заболяванията, забавянето на стареенето и активното дълголетие. И точно с това се занимава ПРЕВАНТИВНАТА МЕДИЦИНА. Първо разбира какво се случва в тялото с помощта на лабораторни и инструментални изследвания, а след това коригира установеното. Бърз и ефективен метод за тези корекции са ИНТРАВЕНОЗНИТЕ ИНФУЗИИ. Строгият подход, който прилагаме в Болница Здравето е не просто да въведем някои полезни вещества във вашия организъм, а да изберем точно тези, от които се нуждаете – и това ние наричаме персонализиран подход.

Запознайте се с нашите специални пакетни програми “Превантивна медицина” тук.

Научете повече за инфузионната терапия тук.

Запишете час за консултация тук.

Абонирай се за нашия бюлетин