ДЕТСКИ ДИАГНОСТИЧЕН КАБИНЕТ ЗА Covid-19

Публикувано на 14 09 2021

Случаите на коронавирус при деца нарастват притеснително. В отговор на това предизвикателство в Болница “Здравето” отваря врати COVID зона насочена към най-малките пациенти. Нашите педиатри се грижат за децата, a специалистите ни вътрешни болести за възрастни с коронавирус от октомври 2020 г. и имат опит както с пациенти с леко протичане, така и със случаи нуждаещи се от болнично лечение.

При нас можете да потърсите специализирана медицинска помощ още при първите симптоми на заболяването. Ранната диагностика и стартирането на навременно лечение са ключов фактор за леко протичане на болестта. Политиката ни е да избягваме приложението на ненужни образни изследвания, манипулации, антибиотици и други медикаменти без ясна индикация. Опитът ни сочи, че голяма част от случаите се нуждаят единствено от наблюдение, без нужда от превантивна свръхмедикация.

Съгласно заповед № РД-НС-05-9-14/09.09.2021 г. пациентът има право на 2 безплатни прегледа в рамките на 10 дни от положителния резултат, които включват ЕКГ и пулсоксиметрия, а ПРИ НУЖДА рентген и базови кръвни изследвания – ПКК, CRP, фибриноген, АЛАТ и креатинин. При нужда от последващи прегледи, пациентът има право да вземе направление или да заплати прегледа по ценоразпис на болницата.

При необходимост можем да извършим и белодробна ехография (особено щадяща за най-малките), както и всички допълнителни изследвания при по-усложнени случаи. Работим със здравноосигурителни фондове, както и с платена услуга по съответната ценова листа на болницата. Разполагаме с платен дневен стационар, както и с възможност за хоспитализация и кислородотерапия на пациенти в по-тежко състояние.

Важно е да потърсите лекарска помощ своевременно, за да предпазите себе си и околните.

Ако се нуждаете от преглед или консултация моля обадете се предварително на 0888 906 811 или запишете час онлайн в Superdoc тук

Абонирай се за нашия бюлетин