Детокс на черен дроб

Публикувано на 22 08 2022

Детокс на черен дроб

И защо е важно да имаме здрав черен дроб?

Живеем в токсичен свят. През последните 150 години хранително-вкусовата промишленост се промени драстичнио – храните се обработват с антибиотици и съдържат вещества, предназначени за дългосрочно съхранение, както и емулгатори и подобрители на вкуса. Дишаме въздух, който съдържа промишлени отпадъци и изгорели газове, използваме най-различни домакински химикали, а напоследък и голям брой антисептици. В селското стопанство се използват химически торове, хормони за бърз растеж, отрови за насекоми…

От средата на 20 век са синтезирани около 1500 нови вещества, непознати в природата, които се стоварват ежедневно върху всеки от нас.

детокс черен дроб

И тук възниква въпросът – как сме още живи, предвид че генетиката ни не е редназначена да обработва и отделя такъв огромен химически поток?

Основният орган, върху който пада натоварването при елиминирането на токсините е черният дроб. Представете си напрежението, с което той трябва да работи! От една страна, степента на увреждането му нараства, от друга страна, не всички токсини могат да бъдат обезвредени и отстранени. Често токсините се отлагат във вътрешните органи и в мастната тъкан, като продължават да тровят тялото дълго и монотонно. И това се случва дори при сравнително здравословен начин на живот.

А ако пушим и употребяваме алкохол и мазни храни, то тогава ситуацията за черния дроб става почти критична. Болестите възникват и на пръв поглед не са директно свързани с черния дроб, но напр. някои видове на рак могат да възникнат в резултат на мутации, причинени от дългосрочно токсично натоварване.

Какво да направите, за да се предпазите?
Разбира се – водете здравословен начин на живот. Разхождайте се сред природата, спортувайте. Повечето от нас разбират това, но е изключително трудно за изпълнение. Затова периодичната детоксикация може да помогне за предотвратяване на по-сериозни ситуации – чрез интрвенозна терапия, която да възстанови функционирането на чернодробните клетки и да помогне за неутрализирането съществуващите токсини.

Мастноразтворимите вещества преминават през черния дроб, където се превръщат във водоразтворими и готови за екстракция от бъбреците. Ако тази функция е нарушена, в богатите на мазнини тъкани се натрупват мастноразтворими токсини, които вредят на нашето здраве и тогава се нуждаем от детоксикация.

Нашата инфузионна терапия ДЕТОКС използва основния антиоксидант на тялото, без който детоксикацията е невъзможна – глутатион, както и витамини и аминокиселини, които спомагат за производството на естествен глутатион, прочистват тялото от увреждането на свободните радикали, както и лекарства, които възстановяват функциите на черния дроб.

детокс черен дроб

Как работи терапията?

Токсините от околната среда, в която живеем и работим, могат да се превърнат в съединения, известни още като свободни радикали, които увреждат нашите клетки. Те буквално бомбардират стените им и водят до бавно, но постоянно възпаление и бавна клетъчна смърт. Това е т.нар. оксидативен стрес – една от ключовите причини за стареенето и хроничните заболявания. Една от най-добрите естествени защити срещу свободните радикали са антиоксидантите. Те влизат в битка със свободните радикали и успяват да предотвратят увреждането на нашите клетки. А един от най-важните антиоксиданити в нашето тяло е – глутатионът.

Той може да защити клетките чрез неутрализиране на свободните радикали, играе ключова роля в много телесни функции и действа като детоксикиращ агент, като допринася за нормалното функциониране на имунната система. Въвеждайки го под формата на интравенозна инфузия, веднага постигаме висока концентрация в кръвта, което означава мощна помощ за черния дроб и за имунната система.

Възможно ли е да се увеличи концентрацията на глутатион без интравенозна инфузия?

Възможно е, това е естествена молекула и се произвежда в тялото ни по естествен път. Но за да може то да създаде тази невероятна многофункционална молекула от храната, човек трябва да има прекрасен въглехидратен и протеинов метаболизъм и достатъчно количество витамини и микроелементи в диетата. А това доста трудно в съвременните условия. Ние знаем какво да ядем и какво не, но не винаги следваме тези правила. Освен това естествената сила на нашия генетичен апарат не е достатъчна, за да елиминира голямото количество токсични и агресивни вещества, които идват от външната среда.

В резултат на това хроничните заболявания се появяват във все по-млада възраст. Имунната система се проваля, което води до огромен брой мутации и в резултат на това до ракови тумори. Съвременната превантивна медицина дава възможност за детоксикация и подобряване на функциите на имунната система, което позволява не само да се подобри състоянието и да се забави стареенето, но и да се намали вероятността от развитието на хронични заболявания.

Не пропускайте да научите повече за Инфузионни терапии и нашите специални предложения по програма “Превантивна медицина” тук и тук.

Абонирай се за нашия бюлетин