Време е за ваксина против грип

Публикувано на 10 10 2018

Всяка година преди началото на зимата опасността от грипна епидемия застрашава немалка част от децата и възрастните. Противогрипната ваксина може да спести много неприятности от тежко боледуване и усложнения. Противогрипната ваксина ни пази от разболяване, а в случаите на заболяване намалява риска от възможни усложнения. Имунитетът е с продължителност 6 месеца от датата на поставянето.

mama copil febra 620x330 300x160 1Ваксинациите са най-ефективният метод за предпазване от вирусна инфекция. Най-подходящи за поставяне на противогрипна ваксина са месеците октомври и ноември, за да бъдем защитени през януари, когато нахлува най-сериозната грипна вълна. За изработването на имунитет са необходими 14 – 20 дни.

Кои групи са най-уязвими?

Ваксинациите срещу грип са препоръчителни за деца и работещи възрастни,  чиято професия предполага контакти с много хора. При хората в напреднала възраст  грипът често преминава трудно и са възможни усложнения. Децата карат грипа по-леко, но боледуват в пъти повече. Могат да се имунизират всички деца над 6-месечна възраст. Особено препоръчително е ваксинирането на деца с хронични заболявания – астма, диабет и др.

Кои ваксини са най-подходящи?

За предпочитане са четиривалентните ваксини, които осигуряват защита срещу четирите щама на вируса.

Ваксиниране против грип в имунизационния кабинет на болница "Здравето". Специална цена на ваксина Ваксигрип Тетра с поставянето - 29 лв.
Ваксиниране против грип в имунизационния кабинет на болница „Здравето“.

В МБАЛ „Здравето“ може да направите ваксинация на цялото семейство с Ваксигрип Тетра (ваксината за сезон 2018/2019 е налична в болницата). Цена на ваксината и поставянето – само 29 лв. Ако предпочитате друг вид противогрипна  ваксина е необходимо да я донесете в имунизационния кабинет.

Извършваме преглед от педиатър или специалист вътрешни болести преди поставянето на самата ваксина срещу допълнително заплащане.

За контакти: 02/491 17 19, 02/491 17 55 и 0888/ 906 811.

Абонирай се за нашия бюлетин