Болница"Здравето"- ДЕЖУРЕН ПЕДИАТЪР - понеделник - неделя 24/702/491-17-19 и 0888/90-68-11 - ДЕНОНОЩНО

Многопрофилно детско отделение

Обща информация
Нашите специалисти
Работно време

В детското отделение се извършват образна и функционална диагностика, съвременно лечение, профилактика и проследяване на най-честите и социално значими заболявания в детска възраст. В рамките на отделението и на болницата се осъществяват консултации с различни специалисти – оториноларинголози, уролози, офталмолози, психолози, логопеди, алерголози, генетици, анестезиолози, ревматолози. Извършват се функционални изследвания на сърдечно-съдовата система:
■ електрокардиография (ЕКГ);
■ холтер-мониториране на ЕКГ и артериално налягане;
■ ехокардиография (EхоКг)

Медицинският екип се състои от детски лекари, медицински сестри, клиничен психолог – непорастнали възрастни с големи сърца, които освен обслужващ персонал от компетентни професионалисти, са всеотдайни и съпричастни към проблемите на болните деца и техните родители.

Чрез  разнообразни творчески инициативи ангажираме пълноценно и позитивно престоя на децата и техните майки в отделението. Това  стимулира, ускорява и влияе позитивно на лечебния процес, помага на болните деца да надвият по-бързо и успешно болестта. Всекидневно се дава информация за здравословното състояние и съпътстващото лечение на пациента.

Основни направления, които са застъпени в отделението

Диагностика и лечение на широк спектър заболявания в следните области:

Детска кардиология

Adult Reconstruction and Arthritis Service offers diagnosis, treatment and rehabilitation for adult patients.

Детска неврология
Детска ревматология
Детска нефрология
Детска пулмология
Детска гастроентерология