Добре дошли в сайта на болница „Здравето“

Opening Hours : 24/7
  Contact : 02/491 17 19, 02/491 17 55, 0888 906 811

Наднормено тегло при децата в резултат на стрес или психотравма

Наднорменото тегло и затлъстяването при децата може да бъде причинено от стрес,  негативни емоции и чувства. Обикновено децата посягат към храната, когато изпитват гняв, несигурност, самота, депресия и чувство на неудовлетвореност. Затова едно от най-големите предизвикателства пред  родителите е да определят дали детето похапвайки не задоволява  други нужди, различни от естествения глад.

Нерядко се наблюдава порочен кръг – психотравмите водят до увеличаване на теглото, а  наднорменото тегло  до нарушаване на нервнопсихичното равновесие, и като резултат – още по-голямо увеличаване на теглото. Подобни случаи се срещат сравнително често и тогава  намесата на психолог е от решаващо значение за постигане на емоционално  равновесие  и  регулация на обмяната на веществата и на теглото. Това от своя страна води до  балансиране на храненето — количествено и качествено.

Терапевтичен център за лечение на деца с наднормено тегло „Здравето“ предлага цялостна диагностика и лечение на наднормено тегло при деца и юноши, както и заболяванията, породени от него. Екип от детски психолози оказват емоционална подкрепа за постигане на физическа и психологическа хармония, а с помощта на ендокринолози  се постига постепенно и равномерно отслабване и нормализиране на показателите, без риск от нежеланини странични ефекти. В програмата са включени диетолог и кинезитерапевт, които изготвят индивидуален хранителен и двигателен режим.

За повече информация тел. 0888 223 062  и 0888 906 811.